MIJN ATELIER

Sinds de zomer van 2020 is mijn professionele atelier volledig operationeel en rollen de taartjes naar buiten. Staat de poort open? Dan ben ik aan het bakken en kan je altijd eens komen kijken.

LOKAAL, GROEN EN BIO

Groene taarten bak ik niet, maar toch komen ze groen uit de oven, een bewuste keuze.

Ik maak er een erezaak van om niet op zoek te gaan naar de goedkoopste producten, maar wel de producten en leveranciers waar ik mij het best bij voel. Ik probeer zoveel mogelijk samen te werken met leveranciers dicht bij huis. Mijn eieren, boter en melk komen van een hoeve uit Neerpede. Mijn noten, zaden en fruit haal ik bij Ohne in Ternat, lokaal en zonder verpakkingsafval. Dankzij de vele micro-ondernemingen die groenten en fruit kweken kan ik in het seizoen ook echt korteketen-gewijs aankopen. Alle beetjes helpen.
De meeste van mijn producten zijn van biologische afkomst. 100% bio zijn mijn taarten echter nog niet. Voor sommige grondstoffen is het moeilijk om kwaliteitsvolle en betaalbare oplossingen te vinden. Maar ook deze boeiende uitdaging ga ik aan, waardoor er regelmatig nieuwe producten en leveranciers in het vizier komen.
Voorts draait mijn atelier volledig op groene energie. Dankzij onze zonnepanelen dragen we zelf een steentje bij als de zon schijnt. Voor de nachtelijke bakuurtjes kies ik ook consequent voor een groene stroomleverancier. Groene taarten bak ik niet, maar toch komen ze groen uit de oven, een bewuste keuze.

MIJN VERHAAL

Als er een feestje was bij vrienden, of een etentje bij de familie kwam er al snel een echte Elise taart op tafel.

Taart Karamelle begon met «La cuisine à quatre main » , een klassiek Frans kookboek waarmee ik mijn eerste stappen zette in de keuken. Al vlug bleek dat vooral de laatste pagina’s van het kookboek aan elkaar bleven plakken, de desserts. Als er een feestje was bij vrienden, of een etentje bij de familie kwam er al snel een echte Elise taart op tafel. Mijn broers keken steeds uit naar het moment dat de appels van de bomen vielen. Tijd voor hun favoriete taart, kaastaart met een bodem van compote. Zo werden mijn taartjes snel bekend én geliefd bij vrienden en familie.
Mijn liefde voor patisserie groeide doorheen de jaren, dat ik besloot om mij bij te scholen. In 2010 begon ik aan mijn opleiding banketbakker bij Ceria-Coovi. Na heel wat jaren avondschool combineren met mijn studie textiel design in Gent ging ik aan de slag in een Brusselse secundaire school. De liefde voor de taart bleef echter.